Berger Ecotrail lanceert de Ecobox

De Oostenrijkse fabrikant Berger Ecotrail, bekend om zijn lichte schuifzeilopleggers, begint zijn gamma te diversifiëren met de Ecobox, een eenassige city-trailer die in lege toestand slechts 4.840 kg weegt.

De productiecapaciteit van Berger Ecotrail was voorheen beperkt tot ongeveer 1.000 eenheden per jaar, maar grote investeringen hebben dit cijfer verhoogd tot 3.000 eenheden per jaar, en volgens Maximilian Hunfeld (Hoofd Strategische Verkoop) rechtvaardigt de vraag de gedane inspanningen: “Op dit moment is de vraag enorm. Eind mei zullen we meer opleggers hebben verkocht dan in heel 2020. Ook al was 2020 een bijzonder jaar, de vooruitgang is opmerkelijk.”

Tegen deze achtergrond lanceert Berger Ecotrail een groot productoffensief dat zijn gamma aanzienlijk zal uitbreiden. De eerste stap in dit offensief wordt gezet met een gesloten oplegger met één as, de Ecobox. Met zijn 12-tons SAF-as en een leeggewicht van 4.840 kg biedt de Ecobox ongeveer twee ton meer laadvermogen in vergelijking met conventionele city trailers, en ongeveer 1.200 kg in vergelijking met de “light” versies die op de markt beschikbaar zijn. “Met de Ecobox richten we ons vooral op de booming e-commerce mark, op de textielsector en op meubeltransport”, legt Hunfeld uit. Een andere belangrijke vernieuwing wordt in de komende maanden verwacht.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo