FB Logistiek ontvangt TAPA TSR 1 certificaat

Het transport- en logistiekbedrijf FB Logistics (Machelen) heeft onlangs het TAPA TSR-certificaat voor veilig transport ontvangen. Dit komt omdat sommige van de door het bedrijf vervoerde goederen zeer waardevol zijn.

FB Logistics houdt zich sinds 2005 bezig met dedicated transport, voornamelijk in de Benelux. In 2016 begon het met het vervoer van gekoelde en farmaceutische producten en behaalde het GDP en CEIV certificering. Vandaag is het TAPA (Transported Asset Protection Association) TSR gecertificeerd (voor wegtransport). Christophe Vandenberghe, Branch Manager van FB Logistics, licht deze nieuwe evolutie toe: “De vraag van de klanten naar beschermings- en opvolgingsmaatregelen – dat wil zeggen tracking, tracing en monitoring – wordt steeds groter. De prijs van bepaalde goederen, vooral in de farmaceutische wereld, is bijzonder hoog en bepaalde wetgevingen en verzekeringen kunnen/willen niet alles meer dekken. Daarom wilden wij het TAPA TSR niveau 1 label behalen, dat aangeeft dat wij in staat zijn de hoogste en strengste normen toe te passen op ons transport. Het gaat hierbij om continu volgen, alarmsystemen, controle op afstand, toezicht via Alarm Monitoring Companies, begeleiding indien nodig, gegarandeerde veiligheid van de chauffeur tijdens de rit, enz.  Sommige grote marktdeelnemers, niet alleen in de farmaceutische industrie maar ook in de Lifestyle-sector, vragen om dergelijke certificeringen om hun klanten gerust te stellen en om mogelijke exorbitante claims in geval van verlies, beschadiging, diefstal, enz. te vermijden. ”

Naast transport is FB Logistics actief in cross-docking en opslag met een opslagruimte van meer dan 30.000 m2. Het wagenpark bestaat uit 40 trekkers, 6 expediteurs, 2 kleine voertuigen van 20 m3 en 100 opleggers (dekzeilen, kisten, rollenbanken en koelopleggers). Het heeft ook een bestelwagenafdeling, maar in partnerschap met onderaannemers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo