Ford Ranger Wildtrak voor de Belgische kustredders

Hoewel het regenachtige weer niet meteen doet dromen van zwemmen in de Noordzee, zijn Belgische kustredders er klaar voor. Ze kunnen dankzij een partnership met Ford en garage Unicars gebruik maken van een vloot Ford Ranger pick-up voertuigen.

In het totaal neemt de IKWV, de organisatie van kustredders, tien Rangers in gebruik die ingezet zullen worden voor interventies op het strand. Daarbij kunnen de redders en al het nodige materiaal vervoerd worden. De wagens zijn uitgerust met onder andere een trekhaak om de reddingsboten te slepen, en de standaard vierwielaandrijving helpt bij het zwaardere werk op het strand. Alle wagens werden voorzien van een opvallende bestickering, en zullen zeker niet ongemerkt voorbijrijden.

Tijdens het zomerseizoen staan zo’n 1400 redders in voor de bewaking van ongeveer 34 km strand. Vorige zomer hielpen ze 594 baders en watersportbeoefenaars in moeilijkheden en kwamen ze 1079 keer tussen voor verloren gelopen kinderen.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo