Frédéric ’s Heeren zweert bij de Scania R 540

Transports Frédéric ’s Heeren heeft besloten 31 nieuwe Scania-trekkers aan te schaffen, waarvan er 25 zijn uitgerust met de 540 pk motor. Tegelijkertijd heeft het in Hannut gevestigde bedrijf een nieuw logo onthuld.

Transports Frédéric ’s Heeren is gespecialiseerd in het vervoer van landbouwproducten, maar sinds de overname van De Taeye heeft het ook het vervoer van cryogeen gas in ADR verder ontwikkeld. Het wagenpark bestaat uit 127 trekkers, waaronder 49 Scania. En Scania heeft zojuist de laatste order voor 31 trekkers binnengehaald. “Onze relatie met Scania is heel bijzonder,” zegt Frédéric ’s Heeren. “Toen ik 15 jaar oud was, begon ik in een Scania. Sindsdien is het merk me altijd bijgebleven, zowel binnen TTS als in onze huidige structuur, waarbij onze eerste vrachtwagen een Scania was. ”

De 31 nieuwe trekkers omvatten twee V8’s van 660 pk, vier van 450 pk en 25.van 540 pk. “We hebben een gedetailleerd testprogramma uitgewerkt in samenwerking met ons opleidingsinstituut. We hebben een traject van 535 km uitgestippeld waarop we een Scania R540, een van onze recente Scania R450 en vijf gelijkaardige trekkers van andere merken uitvoerig hebben getest en vergeleken. De voertuigen werden telkens gekoppeld aan een oplegger met dezelfde lading, bestuurd door dezelfde chauffeur die consequent op hetzelfde tijdstip vertrok en hetzelfde traject aflegde. Qua verbruik kwam de Scania R540 als beste naar voren. Nummer twee was de Scania R450 die één liter per honderd kilometer meer verbruikte. Onze keuze lag dus voor de hand.”

De eerste zeven nieuwe trekkers zijn reeds geleverd en de rest zal geleidelijk worden geleverd tot het einde van dit jaar. Met hun 950-liter tank en Hyss hydraulisch systeem zullen deze voertuigen zowel kippers als conventionele of kippende tankwagens of schuifvloeropleggers trekken.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo