Herontwikkeling Langerlo-site in Genk

Group Machiels en Global Estate Group slaan de handen in elkaar voor de afbraak en herontwikkeling van het 26 hectare industrieterrein in Langerlo (Genk). Ze doen dat via een joint venture in de vennootschap ‘Global Langerlo’.

In Langerlo was een elektriciteitscentrale gevestigd, maar die legde in 2017 de boeken neer. Group Machiels, dat met onder andere Haven Genk en Genk Green Logistics al sterk vertegenwoordigd is in de regio, gaat nu samen met Global Estate Group de site herontwikkelen.

“De Langerlo terreinen bieden een enorm potentieel. Naast een top strategische ligging vlak langs het Albertkanaal en met een spooraansluiting, heeft de site eveneens alle voorzieningen om productiebedrijven en zelfs energieproducenten optimaal te faciliteren. De grootte van de site maken XXL ontwikkelingen dan weer mogelijk. Een unieke combinatie in de Benelux waardoor er al heel wat interesse getoond is van grote internationale spelers waaronder ook energieproducenten. We zijn dan ook zeer tevreden dat we een meerderheidsparticipatie hebben kunnen verwerven en dat we, in een joint venture met o.m. de Global Estate Group, hierdoor de 3de positie van Genk als industriële pool van Vlaanderen mee helpen versterken,” besluit Wesley Mazzei van Group Machiels.

”Wij zijn overtuigd dat, dankzij de joint venture met Group Machiels, de vele strategische troeven van de site nog beter uitgespeeld kunnen worden. Het familiale karakter, dat zowel Group Machiels als Global Estate Group typeert, en de lokale verankering die zij met zich meebrengen, zal ongetwijfeld heel wat waardevolle synergiën voortbrengen,” licht Kathleen Dewulf van Global Estate Group toe.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo