Het licht staat op groen voor Matexpo!

De gisteren door de regering aangekondigde beslissingen zijn een bron van vreugde voor de organisatoren van professionele beurzen, en in het bijzonder voor Gregory Olszewski, managing director van Matexpo. Het licht is officieel op groen gezet voor de organisatie van handelsbeurzen!

“Matexpo zal normaal kunnen plaatsvinden van 8 tot 12 september,” legt Olszewski uit. Maar wat betekent ‘normaal’ dit jaar? “Er zal een specifiek protocol van toepassing zijn, los van andere evenementen zoals festivals. Matexpo kan de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen. Het is mogelijk dat er tegen september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. Welke maatregelen er dan eventueel moeten worden genomen, werd nog niet definitief beslist, maar we zullen hierover steeds transparant communiceren. Klassiekers zoals handgel en looprichtingen kunnen er bij zijn. Goeie ventilatie zal in elk geval belangrijk zijn. Voor de buitenstanden betekent dit zoveel mogelijk open structuren of tenten met deuren of ramen aan verschillende zijdes. Voor de binnenstanden wordt momenteel bekeken welke poorten of deuren van de verschillende hallen er permanent open kunnen staan voor maximale ventilatie. Permanente CO2-meting is al voorzien. Catering zal toegelaten zijn, we vragen de exposanten echter om zelf verstandig om te gaan met het eventueel schenken van alcohol. Zo zou het kunnen dan bezoekers moeten zitten wanneer er wordt gegeten of gedronken. Voor het Matexpo Café zal de nadruk ook liggen op netwerken en niet op een dansfeest. Op vandaag is nog niet duidelijk of er een controle dient te gebeuren op het vaccinatiepaspoort – of het afleggen van een sneltest voor wie niet gevaccineerd is. Matexpo is op al deze scenario’s voorbereid, zodat dit niet tot vertraging leidt aan de ingangen van de beurs.”

Lees alles over

video

Matexpo Awards 2023: alle winnaars op een rij

Het werd een 40e editie om niet snel te vergeten. De zon en de tropische temperaturen waren op Matexpo absoluut geen spelbreker, integendeel: Bijna 40.000 geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar dé vakbeurs. En dat is voor de 357 exposanten cruciaal. INNOVATION AWARD Maar ook tijdens deze editie was het reikhalzend uitkijken naar de […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo