Mercedes-Benz Trucks vervangt Sideguard Assist door Active Sideguard Assist

Sideguard Assist, de afdraaiassistent van Mercedes-Benz Trucks, wordt in juni 2021 vervangen door een nieuwe versie S1X met een bijkomende functie die in bepaalde omstandigheden levens kan redden: het zogeheten Active Sideguard Assist (ASGA).

Mercedes-Benz Trucks introduceerde zijn Sideguard Assist (S1R) als een optie in 2016. Voor modellen waarin Sideguard Assist (S1R) niet kan worden geïnstalleerd, biedt Mercedes-Benz Trucks Sideguard Assist Basic aan als retrofit-oplossing. “Het gamma retrofit-oplossingen kan rekenen op heel wat belangstelling van onze klanten: sinds de zomer van 2020 werden al ongeveer 650 Mercedes-Benz-vrachtwagens uitgerust met de retrofit-versie van Sideguard Assist, hetzij in de S1R-variant, hetzij in de versie Sideguard Assist basic”, zegt Andreas von Wallfeld, Head of Marketing, Sales & Services bij Mercedes-Benz Trucks. “Tegelijk rusten steeds meer transporteurs hun nieuwe voertuigen af fabriek uit met het systeem. In Duitsland en Zwitserland bedraagt het bestelquota 85 %.”

Vanaf juni 2021 zal S1R op de meeste Actros- en Arocs-modellen worden vervangen door S1X met Active Sideguard Assist (ASGA): de bestuurder wordt gewaarschuwd niet alleen voor bewegende voetgangers en fietsers aan de bijrijderszijde maar remt ook automatisch af bij afdraaisnelheden tot 20 km/u. Zo kan het de vrachtwagen tot stilstand brengen als de bestuurder niet reageert op de waarschuwingen. S1X kan als optie af fabriek worden gemonteerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo