Schenk Tanktransport neemt Eikelenboom over

Schenk Tanktransport is voornemens de transport- en opslagactiviteiten van Eikelenboom European Food Transport BV over te nemen. Deze activiteiten zullen in Tanktransport Thys worden geïntegreerd zodra de overdracht, die voor 1 juli 2021 is gepland, heeft plaatsgevonden.

Schenk Tanktransport is bezig met een volledige herstructurering van haar transportactiviteiten. Vijf maanden na de verkoop van zijn brandstoftransportactiviteiten in Luxemburg aan EB Trans, zal de Nederlandse groep zijn core business versterken. Het bedrijf uit Papendrecht heeft een principe-overeenkomst bereikt om het personeel, het wagenpark en de transport- en opslagcontracten van Eikelenboom in Nederland en België over te nemen.

Eikelenboom heeft kantoren in Amsterdam, Bergen op Zoom en een Belgische vestiging in Ardooie. Het Nederlandse bedrijf beschikt over een vloot van 60 vrachtwagens, 90 tankopleggers en tankcontainers en is voornamelijk actief in de Benelux, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. Het heeft een omzet van ongeveer 10 miljoen euro, en in België zal Schenk de grens van 15 miljoen euro aan toegevoegde waarde passeren nadat de fusie van kracht is geworden. “Het is onze bedoeling om deze activiteiten te integreren in onze dochteronderneming Tanktransport Thys, die actief is in het vervoer van levensmiddelen en vloeibare diervoeders. Door de integratie ontstaat binnen Schenk een sterke divisie food-feed transport, met een omzet van meer dan 20 miljoen euro en meer dan 100 medewerkers. Deze uitbreiding en verdichting van het netwerk zal ons in staat stellen onze klanten meer flexibiliteit en een betere kwaliteit te bieden. Door optimalisatie, duurzaamheid van de vloot en schaalvoordelen zullen we de markt continuïteit en stabiliteit kunnen bieden,” zegt algemeen directeur Arjan Schenk.

Eikelenboom blijft in de cleaning actief onder de merknaam Eikelenboom Cleaning, met drie reinigingsstations in Bergen op Zoom, Amsterdam en Ardooie (B).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo