Stellantis-tijdperk voor nieuwe Opel Movano en Movano-e

Terwijl de vorige generatie nog gebaseerd was op de Renault Master, zorgt de nieuwe Opel Movano ervoor dat het LCV-gamma van het Duitse merk voortaan helemaal de Stellantis-stempel draagt. Hij deelt zijn basis immers met de grote bestelwagen van Fiat/Peugeot/Citroën. Opel krijgt er zo meteen ook een 100% elektrische variant bij met de Movano-e.

De nieuwe Opel Movano en Movano-e zullen later dit jaar bij de Opel-verdelers beschikbaar zijn, en dat zowel met dieselmotor als met een elektrische aandrijving. Het vermogen van de 2,2-liter motoren varieert van 88 kW (120 pk) tot 121 kW (165 pk). Het hoge koppel bij lage toerentallen loopt van 300 Newtonmeter bij 1.500 tpm tot 370 Nm bij 1.750 tpm. Alle motoren, die de voorwielen aandrijven, zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Het elektrische aandrijfsysteem van Opels nieuwe e-LCV levert 90 kW (122 pk) en 260 Nm koppel, met een elektronisch geregelde maximumsnelheid van 110 km / u. Afhankelijk van de modelvariant kunnen klanten kiezen tussen 37 kWh en 70 kWh lithium-ionbatterijen voor een actieradius tot respectievelijk 117 of 224 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus.De accu’s zijn onder de laadruimte verpakt zodat er niet aan functionaliteit wordt ingeboet.

Breed gamma

Kopers van gesloten bestelwagens kunnen kiezen uit vier lengtes en drie hoogtes, met een maximale laadcapaciteit van 8,0 tot 17 kubieke meter. De deuren van de H3-variant zijn 2,03 meter hoog – best in class. Samen met de achterdeuren die tot 180 graden opengaan (optioneel tot 270 graden), maken ze de Movano bijzonder gemakkelijk te beladen. Het totale voertuiggewicht gaat van 2,8 tot 4,0 ton, terwijl het laadvermogen maximaal 2,1 ton bedraagt. Om aan speciale eisen te voldoen, is de nieuwe Movano bovendien leverbaar als chassiscabine, verlaagde chassiscabine en vloercabine met een enkele rij van drie stoelen.

State-of-the-art rijhulpsystemen bieden niet alleen bescherming aan chauffeurs, bemanning en passagiers, maar ook aan andere weggebruikers. De uitgebreide lijst van de nieuwe Movano – waarvan een groot deel standaarduitrusting is, afhankelijk van het uitrustingsniveau – omvat Automatische Veiligheidsrem, Blind Spot Warning, Hill Descent Control en Lane Departure Warning.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo