Transport Van Praet koopt 6 nieuwe DAF XF 480

Transport Van Praet investeerde onlangs in zes nieuwe DAF XF 480 en twaalf nieuwe trailers. Het bedrijf uit Zemst is een van de drie Belgische transporteurs van covid-vaccins en heeft dus een hoge activiteitsgraad in zijn farma-afdeling. De nieuwe trekkers werden geleverd door Aerts Trucks uit Bornem.

Farmavervoer is een van de vier pijlers van Transport Van Praet, naast luchtvrachtvervoer, secured logistics en expressvervoer. “Aangezien wij voor alle vaccinproducenten werken, wisten we vorig jaar al dat er een moment zou komen waarop we klaar moesten staan om de maatschappij opnieuw op weg naar de vrijheid te helpen”, stelt Nils Van Praet, die verantwoordelijk is voor de planning bij Transport Van Praet. Hoewel het vervoer van vaccins een kleine niche is, stelt het de onderneming in staat haar knowhow te demonstreren. “We willen de sector tonen dat wij dit soort opdrachten ook perfect in onze mars hebben. Tot op heden zijn wij voor de farmaceutische wereld vooral de specialist van de transporten die echt niet fout mogen lopen. Voor de grote transportlijnen kijkt men vooralsnog naar de grotere spelers. Corona en zijn vaccin vormen voor ons een ideale benchmark, die ons ook echt in contact brengt met de beslissingsnemers in die ondernemingen. Iets wat in normale omstandigheden nooit was gebeurd”, geeft Nils Van Praet aan.

Transport Van Praet kon in 2020 nog groei kon laten optekenen en investeerde in een nieuw pand in Vilvoorde. “Dat weerhield ons er echter toch niet van om bijkomend eveneens te investeren in tegen ladingsdiefstal beveiligde opleggers trailers. Dankzij die investering en zes nieuwe DAF XF 480 trucks is Van Praet nu helemaal klaar voor de taken die het bedrijf de volgende maanden wachten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo