Truck-inschrijvingen nog niet op het niveau van 2019

Het aantal inschrijvingen van zware bedrijfsvoertuigen lag in april 2021 hoger dan in april 2020, maar dit betekent uiteraard niet veel. In vergelijking met april 2019 blijft de markt dalen, hoewel het in dit stadium niet mogelijk is deze trend te verklaren door het aankoopgedrag van de vloten of door de productievertragingen die zich in verschillende fabrieken voordoen.

In april werden 117 vrachtwagens van minder dan 16 ton en 631 vrachtwagens van meer dan 16 ton ingeschreven. In vergelijking met een april 2020, toen de markt vrijwel tot stilstand was gekomen, zijn deze cijfers natuurlijk nietszeggend, maar ze zijn nog steeds aanzienlijk lager dan in 2019: over de eerste vier maanden van het jaar als geheel is de markt voor vrachtwagens van minder dan 16 ton met 18,3% gedaald, die voor vrachtwagens van meer dan 16 ton met 20,9% en die voor trekkers met 38%. De trend is vergelijkbaar aan de opleggerzijde, met een daling van 31,1% over vier maanden in vergelijking met 2019.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo