Webtrans krijgt Europese erkenning

Webtrans is door de Europese Commissie erkend als deskundig bedrijf op het gebied van digitalisering door toe te treden tot de groep experten inzake digitalisering in transport en logistiek. Dit is een iniatief van het DG Move – Directoraat-generaal Mobiliteit en Transport. 

Deze deskundigengroep zal onder meer de technische en functionele eisen vaststellen waaraan moet worden voldaan opdat de uitvoering van de eFTI-verordening (EU-verordening 2020/56) inzake elektronische informatie over het wegvervoer in 2025 kan plaatsvinden. “Webtrans zal met zijn technologische en digitale knowhow en ervaring een bijdrage leveren aan het adviseren van de Europese Commissie over de toekomstige telematica-, technologische en digitale toepassingen die voor alle vervoersmodaliteiten moeten worden ontwikkeld. Deze werkzaamheden zullen niet alleen vanuit een Europees maar ook vanuit een internationaal perspectief worden verricht en worden begeleid door andere deskundigen van hoog niveau uit verschillende landen en institutionele, privé- en academische milieus”, zegt Mario Taets, CEO van Webtrans.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo