Stellantis zal al zijn distributiecontracten verbreken

De groep Stellantis is voornemens alle distributiecontracten tussen haar merken en hun dealers binnen de komende twee jaar te beëindigen. Het nieuws werd gisteren aan de Britse dealers bekendgemaakt.

Enkele weken geleden had de Stellantis-groep zijn dealers reeds onder druk gezet door de verplichte invoering van één enkel online-verkoopplatform voor alle merken van de groep aan te kondigen. Stellantis gaat nu een stap verder door alle distributiecontracten binnen de komende twee jaar opnieuw op tafel te leggen. De groep is van plan een multimerkdistributiemodel op te zetten dat het in juni 2023 zal lanceren. De timing is bijzonder gunstig: op 1 juni 2023 treden de nieuwe Block Exemption regels in werking.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo