Ackermans & van Haaren verwerft participatie van 21,7% in kapitaal Van Moer Logistics

De holding Ackermans & van Haaren investeert 12,5 miljoen euro in een kapitaalverhoging van Van Moer Logistics. Het is de tweede kapitaalverhoging in zes maanden tijd voor het Antwerpse logistieke bedrijf, nadat Van Wellen Storage een belang had verworven in zjn vastgoedtak.

“Wij hebben groot respect voor het ondernemerschap van Jo Van Moer en zijn collega’s. Wij hebben kunnen vaststellen hoezeer hun no-nonsense aanpak, die wordt gekenmerkt door flexibiliteit en enthousiasme in een geest van partnership, past bij de waarden van Ackermans & van Haaren. Wij kijken ernaar uit om op de lange termijn de verdere uitbouw van Van Moer te kunnen ondersteunen. Dit is voor ons een unieke opportuniteit om te investeren in duurzame mobiliteit en logistiek en om onze aanwezigheid in de Antwerpse haven te versterken”, zegt Tom Bamelis, CFO van Ackermans & van Haaren, die samen met Philip Heylen AvH zal vertegenwoordigen in de raad van bestuur van Van Moer.
“Dit partnership zal ons toelaten om onze ambitieuze doelstellingen op het vlak van duurzame logistiek op de korte én de lange termijn verder te realiseren”, zegt Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics.

In 2020 realiseerde Van Moer een omzet van 186 miljoen euro (+7,5%) en een operationele cashflow (EBITDA) van 13,4 miljoen euro. Deze cijfers zijn bijna in lijn met de ambities van Jo Van Moer eind 2016: hij was toen net de grens van 100 miljoen euro omzet gepasseerd en kondigde in een interview met Truck & Business aan dat hij dit cijfer binnen vijf jaar wilde verdubbelen. Sindsdien heeft Van Moer zowel een intensieve fase van interne groei doorgemaakt als verschillende transportbedrijven (Mermans-Van Houdt, Transant-Weemaes, KVG Trans, NDB Logistics en Bertels) en multimodale terminals (ATO, Antwerp East Container Terminal, Trimodal Terminal Brussels) overgenomen

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo