CMB lanceert Belgische waterstoftruck

De CMB Groep heeft vandaag, via haar dochteronderneming CMB-Tech, een waterstoftankstation ingehuldigd in de haven van Antwerpen. Het station zal schepen, bussen, auto’s en vrachtwagens kunnen bijtanken, en daar komt de grootste verrassing, want CMB-Tech lanceert het eerste prototype van een waterstoftruck naar eigen ontwerp.

CMB-Tech heeft de laatste jaren verschillende strategische overnames gedaan op het gebied van waterstof. Het Belgische bedrijf heeft deze verschillende elementen geïntegreerd in een Ford F-Max-chassis om een vrachtwagen te creëren die waterstof als brandstof gebruikt in een conventionele dieselmotor. Het voertuig zal op de markt worden gebracht onder de merknaam Lenoir, die verwijst naar Etienne Lenoir, een Belgische ingenieur uit Mussy-la-Ville die werkte aan een van de allereerste verbrandingsmotoren ter wereld.

“Wij komen uit de maritieme wereld, en in onze wereld kunnen we niet wachten tot de batterijen van een elektrische vrachtwagen opgeladen zijn om een schip te lossen,” legt Roy Campe, Managing Director van CMB-Tech uit. “De dual-fuel technologie die we hebben ontwikkeld is de meest flexibele die beschikbaar is, aangezien het voertuig start op diesel en kan rijden op zuivere diesel, waterstof of een mengsel van beide brandstoffen. “

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo