Elektrische bestelwagens van Tropos met zonnepanelen

In een innovatief proefproject test Tropos Motors Europe de geïntegreerde fotovoltaïsche technologie in de opbouw van zijn elektrische bestelwagens. Met deze technologie zouden de Tropos ABLE-modellen binnenkort bijna volledig onafhankelijk moeten zijn van externe energiebronnen en zou hun bereik dus aanzienlijk kunnen worden vergroot. Het proefproject gaat eind juni van start en zal aanvankelijk vier maanden duren.

Het vernieuwende aspect van deze technologie is de wijze waarop de fotovoltaïsche elementen in de structuur zijn geïntegreerd, waarbij de bestaande bevestigingselementen worden vervangen en op die manier in de structuur van de Tropos ABLE worden geïntegreerd zonder dat het gewicht ervan toeneemt. Verwacht wordt dat de autonome toevoer van zonne-energie de actieradius van elektrische voertuigen opnieuw aanzienlijk zal vergroten. Uiteindelijk wordt de Tropos ABLE permanent bijgetankt met zuivere zonne-energie.

Als onderdeel van het proefproject zal Tropos ook testen hoe de overtollige elektriciteit kan worden gebruikt. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld een externe stroomvoorziening om andere voertuigen of apparaten op te laden en accu’s voor kettingzagen of heggenscharen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo