Fockedey investeert in CNG met Enora

Transports Fockedey heeft ervoor gekozen een deel van zijn activiteiten op CNG uit te voeren. Zij hebben zopas een CNG-station ingehuldigd in Leuze-en-Hainaut, in partnerschap met Enora, de stad Leuze en de oliegroep G&V.

Het nieuwe station is open voor het publiek en kan 10 vrachtwagens per uur tanken. Enora heeft het uitgerust met NGV2-technologie die is aangepast aan zware vrachtwagens, met een debiet van 30 kg/min. Dat is vier keer meer dan bij een conventioneel tankstation. Het station zal worden geëxploiteerd door Enora Leuze, een joint venture tussen Enora en Transports Fockedey. Fockedey heeft besloten om binnen drie jaar minstens 70 CNG-vrachtwagens voor regionaal vervoer aan te schaffen, waarvan eind mei 10 Iveco S-Way-vrachtwagens zijn geleverd. Deze tien trekkers zijn uitgerust met één LNG-tank en één CNG-tank, een configuratie die volgens Iveco een actieradius van 1.080 km mogelijk maakt (280 km met CNG en 800 km met LNG).

Enora wil de Waalse bedrijvenzones geleidelijk uitrusten met dit soort CNG-stations om de overschakeling van vrachtwagens op een schonere brandstof te ondersteunen. Een soortgelijk project is gepland voor juni 2022 in het park van Tournai-Ouest.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo