Ford en Hermes onderzoeken interactie met autonoom rijdende bestelwagens

Ford heeft een nieuw onderzoeksprogramma aangekondigd dat bedrijven in Europa moet helpen begrijpen hoe autonome voertuigen hun business ten goede kunnen komen. Hermes, één van de grootste pakketleveraars in het Verenigd Koninkrijk, is het eerste bedrijf dat meewerkt.

Het onderzoek in samenwerking met Hermes heeft als doel een beter inzicht te krijgen in hoe andere weggebruikers zouden reageren op een (kennelijk) onbemande bedrijfswagen. De speciaal aangepaste Ford Transit is voorzien van sensoren die een onbemand voertuig imiteren, en een in de zetel verborgen bestuurder. Op die manier wil de Europese nummer één in lichte bedrijfsvoertuigen inzicht te krijgen in hoe bestaande processen en menselijke interacties kunnen samenwerken met geautomatiseerde voertuigen. Dat moet ervoor zorgen dat bedrijfsprocessen ook zonder de aanwezigheid van een bestuurder veilig kunnen worden uitgevoerd. Eerder al deed Ford last mile delivery-tests, waarbij in Londen een team van koeriers te voet pakketten ophaalt bij een bedrijfswagen en het laatste deel van het bezorgproces lopend aflegt, wat in steden een snelle, duurzame en efficiënte bezorging oplevert.

In grote steden in de Verenigde Staten test Ford momenteel zelfrijdende technologie en is het van plan om in het kader van hun Ford Mobility-initiatieven in een periode van 10 jaar tot 2025 ongeveer 7 miljard USD te investeren in autonome voertuigen. Vanaf 2021 wordt er een bedrag van 5 miljard USD geïnvesteerd. Samen met partnerbedrijf Argo AI, gespecialiseerd in zelfrijdtechnologie, opereert Ford dagelijks in zes Amerikaanse steden. Vorig jaar is het in de Amerikaanse stad Miami gelukt om in het kader van een liefdadigheidsproject met het uitgebreide zelfrijdsysteem van Argo AI, versproducten en schoolspullen deur-tot-deur te bezorgen.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo