Geïntegreerd logistiek zee- en luchtvaartplatform aan de kust

Versluys Logistics, de luchthaven van Oostende-Brugge en de haven van Zeebrugge gaan een gezamenlijk logistiek zee- en luchtvracht platform opzetten. De verschillende partijen hebben daarover een intentieverklaring ondertekend, die op termijn moet leiden tot de integratie van een gezamenlijke zee-luchtvracht supply chain.

Versluys Logistics sloot vorig jaar al een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met de luchthaven Oostende-Brugge voor de ontwikkeling van ‘Cargo Village’ met logistiek vastgoed op bepaalde delen van de luchthaven. Samen met de haven van Zeebrugge engageren ze zich nu om hun respectievelijke toegangspoorten tot de wereld op een doordachte manier met elkaar te verbinden binnen een overkoepelende logistieke ‘sea & air gateway’. De complementariteit tussen haven en luchthaven moet daarbij zorgen voor meer mogelijkheden, flexibiliteit en ook een betere controle op het beheer van de eigenlijke logistieke keten.

De drie partijen halen de toenemende globalisering en de e-commerce boom aan als opportuniteiten voor de logistiek in de kuststreek. Door zich te positioneren als één groot logistiek platform willen ze beter inspelen op die trends.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo