Hyvia is waterstof-joint venture van Renault Group en Plug Power

Renault Group en Plug Power, wereldmarktleider in waterstofoplossingen, gaan samenwerken om een ecosysteem voor waterstofaangedreven lichte bedrijfsvoertuigen op poten te zetten. Ze doen dat door middel van een joint-venture, die de naam Hyvia krijgt.

Lichte bedrijfsvoertuigen vereisen voor sommige toepassingen een groter rijbereik en snellere ‘laadtijden’ dan batterij-elektrische voertuigen. Ze hebben vaak ook specifieke laad- en volumevereisten. Brandstofcellen die elektriciteit produceren op basis van waterstof kunnen hiervoor de oplossing zijn. Hyvia zal kant-en-klare waterstofoplossingen aanbieden: lichte bedrijfsvoertuigen met brandstofcelaandrijving, laadpalen, levering van koolstofvrije waterstof, onderhoud en fleet management.

Hyvia opereert vanuit Frankrijk en zal daar vanaf eind 2021 brandstofcellen en laadstations produceren in het R&D-centrum voor bedrijfsvoertuigen van Renault. De eerste voertuigen, gebaseerd op Renault Master, worden geproduceerd in de Renault-fabriek van Batilly. Ze zullen een rijbereik krijgen tot 500 kilometer en een snelle tanktijd van 3 minuten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo