Mercedes-Benz Trucks lanceert productieversie van de eActros

Na jaren van ontwikkeling en testen in reële omstandigheden, heeft Mercedes-Benz Trucks zojuist de productieversie van zijn eActros elektrische truck onthuld. Er staan twee versies op het programma: een 4×2 vrachtwagen met een maximale actieradius van 300 kilometer en een 6×2 die zijn actieradius ziet oplopen tot 400 kilometer dankzij de toevoeging van een vierde batterijpakket.

Met een carrosserie die totaal niet te onderscheiden is van die van een Actros met verbrandingsmotor, zal de eActros een actieradius tot 300 of 400 kilometer bieden met drie of vier batterijpakketten met een capaciteit van 315 of 420 kWh. Deze pakketten, die elk 740 kg wegen, kunnen worden opgeladen met een vermogen tot 160 kW. Een volledige snellaadbeurt zou daarom ongeveer max. twee en een half uur moeten duren. De aandrijving wordt verzorgd door een as waarin twee elektromotoren zijn ingebouwd. In totaal levert een eAxle een maximaal vermogen van 330 kW en heeft het een remenergieterugwinningscapaciteit van 300 kW.

Naast de elektrische aandrijving beschikt de eActros over alle technologische verbeteringen die op de Actros van de nieuwste generatie zijn geïntroduceerd, zoals MirrorCams en diverse actieve veiligheidssystemen.

De lancering van deze nieuwe elektrische vrachtwagen betekent ook een doorbraak in het businessmodel: de integratie van een elektrische vrachtwagen in een vloot is nog zo complex dat gespecialiseerde adviseurs van Mercedes-Benz Trucks potentiële klanten bijstaan in hun denkwerk en bij het opstellen van een operationeel plan waarin ook de oplaadsfeer is opgenomen.

Later dit jaar zal Mercedes-Benz Trucks ook een eEconic voor afvalinzameling op de markt brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo