Mercedes-Benz Trucks stelt luxemodel Actros L voor

De nieuwe Actros L is het grootste en meest luxueuze productiemodel in het Actros gamma en wil hoog scoren op chauffeurscomfort, veiligheid, connectiviteit en TCO. Dit nieuwe vlaggenschip gaat vanaf november 2021 in productie.

De L-uitvoering bestaat met StreamSpace-, BigSpace- en GigaSpace-cabines met vlakke vloer en onderscheidt zich door een verbeterde geluids- en thermische isolatie. De zitpositie is 40 mm verlaagd zodat de bestuurder een beter zicht op de weg heeft en er werden verscheidene uitrustingsdetails ingebouwd, onder andere een 45 mm dikke topmatras en een prettig aanvoelende achterwand ter hoogte van het bed.

Op het gebied van veiligheid heeft de Actros L (optionele) nieuw ontworpen ledkoplampen die een grotere lichtsterkte hebben dan xenonkoplampen en efficiënter met energie omgaan. Mercedes-Benz Trucks doet ook een beroep op haar meest geavanceerde veiligheidssystemen zoals de Sideguard Assist S1X die als optie beschikbaar is. In vergelijking met het vorige systeem S1R omvat S1X een bijkomende functie die zelfs bij bochtsnelheden tot 20 km/u een automatisch remmanoeuvre kan uitvoeren en het voertuig tot stilstand brengen. Andere opties zijn de Active Drive Assist van de tweede generatie (ADA 2) die de truck in de lengte- en dwarsrichting een veilige afstand tot de voorliggers kan bewaren alsook accelereren en sturen en de Active Brake Assist 5 (ABA 5).

In de Actros L omvat de interactieve multimediacockpit ook een optionele aanduiding van het totale gewicht van trekker en oplegger en van de belasting op de vooras (zelfs bij opleggertrucks met gedeeltelijke luchtvering). In zijn meest complete uitvoering geeft de multimediacockpit toegang tot het Mercedes-Benz Truck App Portal en de Fleetboard apps. Een van de nieuwe apps is HABBL, een tool die de chauffeurs stap voor stap bij hun opdrachten begeleidt. Deze app kan de chauffeur ook op gelijk welk Android-toestel bij taken buiten het voertuig gebruiken. Andere nieuwigheden in het Mercedes-Benz Truck App Portal zijn Dashdoc voor een 100% papierloze verwerking van opdrachten, de oplossing YellowFleetApp voor communicatie en orderbeheer, de mobileServiceManager (mSM) voor digitaal order- en vlootbeheer, de app voor transportmanagement met digitaal PlanBoard en ArealPilot auto dispatcher, de logistiekapp Mobile Enterprise om onderweg gegevens binnen te halen, en de mobiele scanneroplossing Scangaroo.

Lees alles over Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

Mercedes-Benz Trucks Belgium Luxembourg

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo