Nieuwe VW Multivan is geen Transporter

Volkswagen Commercial Vehicles heeft zijn nieuwe Multivan onthuld, een ruime personenwagen met tot 7 zetels en heel wat technologie. Terwijl de Multivan tot nu toe gebaseerd was op de Transporter, pakt het merk het nu helemaal anders aan.

De Multivan wordt een op zichzelf staande modellijn, terwijl de Transporter 6.1 in productie blijft voor bedrijfsvoertuigklanten. Eind dit jaar wordt daarnaast de elektrische ID.Buzz voorgesteld. Terwijl de nieuwe VW Multivan de stijlkenmerken van zijn voorganger behoudt, staat hij voortaan op het MQB-onderstel van het Duitse concern, waarop onder andere ook de Golf en heel wat andere modellen van de groep gebouwd worden. Dat betekent dat de nieuwe Multivan zijn ‘utilitaire roots’ achter zich laat, en meer comfort en technologie zal bieden. Zo is er voor het eerst ook een plug-in hybride aandrijflijn.

Een bestelwagenversie is dan weer niet voorzien, en ook de California blijft gebaseerd op de Transporter. Daarvoor is het wachten op het resultaat van de samenwerking tussen Volkswagen en Ford. Die werken op dit moment samen aan de ontwikkeling van een bedrijfsvoertuigengamma voor elk van de merken, waarbij heel wat elementen gedeeld zullen worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo