Ninatrans en Transmet bundelen hun krachten

De transportfirma Transmet heeft besloten haar krachten te bundelen met haar collega Ninatrans. Samen zullen de twee ondernemingen (die kunnen rekenen op een vloot van 350 vrachtwagens en 600 aanhangwagens en onder hun eigen naam zullen blijven opereren) nieuwe synergieën kunnen genereren en nieuwe klanten kunnen bereiken.

Concreet zullen zowel Ninatrans als Transmet onder de paraplu van een gemeenschappelijke holding worden gebracht, maar beide ondernemingen zullen actief blijven in hun respectieve activiteiten, met Benny Smets als CEO van beide ondernemingen. Deze fusie is in feite een familieaangelegenheid: de twee bedrijven zijn opgericht door twee broers, Louis en Jules Smets, en het is de derde generatie die hen samenbrengt.

“We hebben hier lang aan gewerkt,” legt Benny Smets uit, “maar zowel Herman Smets als ik wilden niet overhaast te werk gaan. Herman gaat met pensioen, maar hij zal in de strategische adviesraad van de groep blijven zetelen en zijn kinderen Steven en Stefanie zullen de Transmet-site in Boutersem beheren.” De twee ondernemingen zijn zeer complementair en hadden geen gemeenschappelijke klanten. Ninatrans is gespecialiseerd in tijdkritisch vervoer, met name luchtvracht, terwijl Transmet logistieke expertise heeft ontwikkeld op basis van het transport van deelladingen en van tanktransport. Benny Smets: “Dankzij Transmet kunnen we ook deelladingen en opslagactiviteiten vanuit Boutersem en Mechelen aanbieden, en onze flexibiliteit naar onze klanten verhogen. De uitgebreide ervaring van Transmet in tanktransport biedt ook nieuwe mogelijkheden. Met een sterkere basis zullen wij andere soorten klanten kunnen benaderen, vooral internationaal. Dat is een van de dingen die 2020 ons heeft geleerd: we moeten onze basis verbreden om de risico’s beter te spreiden en de impact van één bepaalde situatie minder sterk te voelen.”

Ninatrans zal dus in Heverlee gevestigd blijven en Transmet in Boutersem, enkele kilometers verder. Elke organisatie zal haar eigen dispatching behouden, hoewel de teams steeds meer zullen samenwerken. Andere synergieën zullen tot stand komen op het gebied van de inkoop en het gebruik van magazijnen.

In België gebruikt de nieuwe groep een wagenpark van 218 motorvoertuigen en heeft zij ongeveer 275 mensen in dienst (cijfers van 2019). Met een gecombineerde toegevoegde waarde van 15,65 miljoen euro staat het op de 35e plaats in onze Top 1000 Vervoer.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo