P&O Ferrymasters bouwt op Genk Green Logistics

P&O Ferrymasters heeft een overeenkomst gesloten met Genk Green Logistics voor de bouw van een 10.000 m² groot magazijn in de buurt van de haven van Genk. Daarmee wil het haar pan-Europese spoor-, weg- en opslagnetwerk verder uitbreiden op een kritiek moment voor de internationale handel en het economisch herstel. 

Het nieuwe magazijn – strategisch gelegen nabij de haven in het hart van de industriële gordel van Vlaanderen – is uitgerust met toonaangevende Warehouse Management Systemen en moet klanten helpen de efficiëntie te verhogen, hun goederen beter zichtbaar te maken en de opslagcapaciteit in hun end-to-end supply chains uit te breiden. Als onderdeel van het wereldwijde engagement van DP World en P&O Ferrymasters voor duurzaamheid, zal het magazijn gebouwd worden op een koolstofneutrale site en ontworpen worden om te voldoen aan de ‘excellent rating’ van BREEAM.

De opslagplaats is ideaal gelegen voor de import en export van goederen die opgeslagen moeten worden voor internationale diepzee routes en naar het Verenigd Koninkrijk via zowel het zeekanaal als de Noordzee. De uitstekende multimodale transportverbindingen van de site – waaronder toegang tot het Albertkanaal en rechtstreekse binnenscheepvaart naar de terminal van DP World, het moederbedrijf van P&O Ferrymasters, in Antwerpen – zullen de export van industriële producten door bestaande klanten naar consumenten in heel Europa en via verdere verbindingen naar Rusland, China en de Verenigde Staten vergemakkelijken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo