Provincie Limburg stelt 200.000 euro beschikbaar voor Fast Track 2.0 project

Geconfronteerd met een tekort aan vrachtwagenchauffeurs, nemen de Limburgse transporteurs al enkele jaren een aantal initiatieven. Het nieuwste initiatief heet Fast Track C/CE 2.0 en beoogt toekomstige vrachtwagenchauffeurs financieel te ondersteunen met de financiële hulp van de Provincie Limburg.

Fast Track C/CE 2.0 is een vervolg op het Fast Track-project, dat 121 werknemers en/of werkzoekenden in staat heeft gesteld hun CE-rijbewijs te halen met financiële steun van de provincie. De kosten van het rijbewijs (gemiddeld 6.500 euro en zelfs 10.000 euro als extra rijlessen nodig zijn) worden inderdaad genoemd als een grote belemmering voor veel potentiële chauffeurs. Het eerste Fast Track project was een succes (66% slaagpercentage voor het rijbewijs), zodat de partners (de Provincie, de vzw Scholing – een uitloper van VVL-Febetra Limburg, Atrium, het Sociaal Fonds en de VDAB) besloten om een nieuwe versie 2.0 te lanceren. In vergelijking met het oorspronkelijke project zijn er enkele nieuwigheden. Het programma omvat zowel het C- als CE-rijbewijs en de partners zullen hun werkmethodes verfijnen: de VDAB zal de kandidaten beter voorbereiden op de opleiding, de bij Febetra aangesloten transporteurs zullen hun jobaanbiedingen bundelen en Atrium zal e-learning methodes gebruiken en coaching voor nieuwe chauffeurs die hun vergunning hebben gekregen, verder ontwikkelen in overeenstemming met de reële vereisten van de job.

“Dankzij de provinciale subsidie van 200.000 euro zal de opleiding gratis zijn voor 40 werkzoekenden”, onderstreept Gino Withofs, voorzitter van de vzw Scholing.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo