Roland verbetert XLS schuifzeil

Roland International heeft haar XLS schuifzeil oplossing voor intermodaal vervoer samen met Ewals Cargo Care verder verbeterd. ECC heeft de nieuwe XLS-oplossing in combinatie met InfiniShield bedrukking als standaard voor hun volledige vloot.

Het XLS-systeem heeft alle kenmerken van een conventioneel schuifzeil, maar leent zich bijzonder goed om lading zoals banden, bulkzakken en andere losse producten intermodaal te vervoeren. Het biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de huidige XL gecertificeerde trailers (EN 12642 XL), die niet voldoen aan de eisen voor specifieke type vervoer, waar de lading de neiging heeft om uit te zetten tijdens het transport. Het XLS-schuifzeil is voorzien van verticale aluminium planken en wordt vóór het laden naar binnen voorgespannen. Dit zorgt ervoor dat de oplegger de wettelijke vastgelegde voertuigbreedte niet overschrijdt – ongeacht welke lading er vervoerd wordt. “Door de nieuwe verbeteringen is het systeemgewicht met meer dan 80 kg per voertuig gedaald, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en veiligheid”, zegt Hesse van Groningen (Country Manager van Roland – LoadLok Nederland. Deze nieuwe oplossing is gecertificeerd door de Duitse autoriteiten (TÜV en UCI).

Deze verbeteringen werden aangebracht in samenwerking met een van Roland’s belangrijkste klanten: Ewals Cargo Care heeft de XLS-oplossing al meer dan 10 jaar als standaard schuifzeil en meer dan 2000 trailers zijn uitgerust. “Voor ons is dit de industriestandaard in intermodaal transport”, zegt Bart van Rens (Manager Fleet Control Ewals Cargo Care).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo