Sam Delmeiren rijdt met mooiste Volvo truck van België

De Volvo FH 500 6×4 van Sam Delmeiren (34) werd zaterdag op het circuit van Zolder uitgeroepen tot de mooiste Volvo Truck van België 2021 in het kader van Passion4Trucks 2021. De trotse chauffeur uit Waregem rijdt er nu al een jaar mee en is er een volle week mee bezig geweest om hem vorm te geven. “En zo nu en dan verander ik er nog wat aan”, zegt hij.

Sam rijdt bij Martlé uit Knesselaere en vervoert en plaatst met de tandemtrekker vooral zwembaden en bouwmaterialen. “Het uiterlijk van mijn werkpaard is belangrijk”, vertelt hij. “Ik probeer hem zo proper mogelijk te houden en ook schadevrij. Hij is volledig luchtgeveerd en dat is toch een groot verschil met mijn vorige wagen die nog bladveren had.”

Dakhemel

Sam volgde de chauffeursopleiding op het VTI in Kortrijk en werkt nu al zeven jaar bij Martlé. “We zijn met een dertigtal chauffeurs waarvan er een tiental hun truck ombouwen. De kosten voor de transformatie worden verdeeld tussen het bedrijf en de chauffeur. Deze heb ik samen met de baas mogen ontwerpen en vormgeven. Alleen al aan de dakhemel in de cabine ben ik 10 uur bezig geweest.”

Sam koos ook voor een opstaande uitlaatpijp en een extra lichtbar onder de bumper. Dagelijks zit hij zo’n vijfhonderd kilometer achter het stuur.

De wagens bij Martlé blijven een achttal jaar in dienst. “Als hij weggaat, doen we eventueel een wissel van het omgebouwde interieur met een collega die een Volvo heeft met het originele interieur”, zegt Sam. “Maar intussen is het vooral genieten van deze wagen.”

Herbekijk de prijsuitreiking in Zolder op https://www.facebook.com/transportmediabe/videos/857816201817451

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo