Snel Logistic Solutions koopt 4,5 hectare… bos

“Snel Logistic Solutions heeft innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Deze uitspraak van Gert Snel, CEO van het in Deinze gevestigde bedrijf, komt nu tot uiting in de aankoop van een bos van 4,5 hectare. Een verdere ecologische ontwikkeling als aanvulling op een reeks maatregelen die de laatste jaren zijn genomen om het milieu te beschermen.

De Transporteur van het Jaar 2020 wil een milieuvriendelijke dienstverlener zijn en heeft diverse stappen in die richting gezet, zoals Gert Snel uitlegt: “In 2016 hebben we het Lean & Green Star-label gekregen. Wij exploiteren vier eco-combi’s in België, verscheidene CNG-voertuigen en zijn sterk afhankelijk van HVO-brandstof. We hebben ook vijf elektrische voertuigen gekocht die chauffeurs kunnen gebruiken voor woon-werkverkeer. Het doel is de CO2-uitstoot tegen 2025 met 50% te verminderen. We zien nu al een vermindering van 35%. Het hout dat wij hebben aangekocht is een volgende stap in dit proces en het is onze ambitie om onze volledige oppervlakte te compenseren met beboste oppervlakten. In de nabije toekomst zullen wij ook onze eerste elektrische DAF-trekker in ontvangst nemen.”

Maar Snel Logistic Solutions stopt niet in haar ecologische zoektocht: “Dit jaar investeren we in de bouw van een Breeam Excellent magazijn in Ham. Naast innovatie is duurzaamheid een van de pijlers van ons bedrijfsmodel voor de komende jaren. Daarom volgen wij de ontwikkelingen op het gebied van waterstof op de voet en zullen wij aan een aantal projecten deelnemen. ”

Het wagenpark van Snel Logistic Solutions bestaat momenteel uit 165 voertuigen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van FMCG (Fast Moving Consumer Goods), chemicaliën, grote volumes en op maat gemaakte producten. Zij exploiteert ook een opslagterrein van bijna 50.000 m2 met activiteiten met toegevoegde waarde en voorraadbeheer.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo