Twee verdachten opgepakt wegens ladingdiefstal

Op donderdag 17 juni heeft de Federale Politie twee mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks ladingdiefstallen langs de E17. Een wagen en vermoedelijke buit werden ook in beslag genomen.

Deze arrestaties volgen op een routinecontrole op 25 maart, waarbij twee verdachten de vlucht namen. Het parket van Oost-Vlaanderen gaf de opdracht aan de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen om dit feit verder te onderzoeken. “Door intensief onderzoek kon de FGP Oost–Vlaanderen enkele verdachten in beeld brengen, waarop het parket besliste om de onderzoeksrechter te Gent te vorderen. Op woensdag 16 juni heeft de FGP Oost-Vlaanderen, met ondersteuning van de Speciale Eenheden van de Federale Politie, twee huiszoekingen uitgevoerd en twee verdachten kunnen oppakken. Het betreft een 43-jarige man uit Schaarbeek en een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats, beiden met Albanese nationaliteit. Eén wagen werd in beslag genomen. Daarnaast werden ook goederen in beslag genomen die mogelijk afkomstig zijn uit de diefstallen”, aldus hoofdcommissaris Patrick Willocx van de FGP Oost-Vlaanderen. De verdachten waren mogelijks betrokken bij een 15-tal feiten van ladingdiefstal uit vrachtwagens, voornamelijk op snelwegparkings. De buit bij deze feiten betrof onder andere cosmetica, kookplaten, weegschalen, smartwatches en koffiezetapparaten.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo