Tweede Scania 6×6 voor zwembadbouwer

Zwembadbouwer Wim Beyens bestuurt zelf een Scania, maar om aan de toenemende vraag te voldoen, komt er nu ook voor zoon Niel een Scania G450 6×6 XT bij in het wagenpark.

 

Wim Beyens uit Kruisem is zwembadbouwer en aanlegger van terrassen. Om die werken uit te voeren, zocht het bedrijf een vrachtwagen die zich makkelijk laat besturen en die voldoende tractie heeft. “We werken meestal in tuinen bij particulieren, waar niet zoveel plaats is. Dan heb je een vrachtwagen nodig die handig manoeuvreert en zich niet vastrijdt. Met de Scania P 420 6×6 lukt dat perfect,” aldus Beyens. “We kunnen een container in de tuin afzetten met de kraan om met de werken te starten. Bovendien levert de 6×6 genoeg grip om ervoor te zorgen dat we niet in de problemen geraken.”

 

Omdat de vraag naar zwembaden stijgt – onder meer door de lockdowns en reisverboden in de coronaperiode – breidt het bedrijf verder uit en was het toe aan een extra vrachtwagen. De twaalf jaar oude P 420 6×6 van het bedrijf heeft nauwelijks 135.000 km op de teller en blijft in dienst. Hij krijgt echter versterking van de Scania G 450 6×6 XT. “De nieuwe heeft alle toeters en bellen,” zegt Wim Beyens. “Met onder meer een dodehoekcamera en camera’s voor en achter om te manoeuvreren en om de container op te pikken. Net als de P 420 heeft hij een dubbel versterkt chassis. Om makkelijk te manoeuvreren heeft hij ook nog een koppelingspedaal.” Scania is trouwens de enige constructeur die zo’n ‘clutch on demand’ aanbiedt. Het is gekoppeld aan de gerobotiseerde versnellingsbak Opticruise en dient enkel om te manoeuvreren, niet om te schakelen.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo