Vader en zoon geven nieuwe impuls aan Vos Car Electronics

Steven en Jonas Claus, een doorwinterd automotive professional en zijn zoon met een technische achtergrond als burgerlijk ingenieur, namen in volle coronacrisis Vos Electronics over. Ze willen het bedrijf dat sinds 1962 gespecialiseerd is in aftermarket electronica voor auto’s en bedrijfsvoertuigen nu een nieuwe impuls geven.

Vos Car Electronics is in 1962 gestart als specialist in auto-accessoires (zoals extra buitenspiegels die indertijd nog niet standaard waren), en groeide al snel uit tot een specialist in elektronische aftermarket onderdelen. “De focus van Vos Car Electronics is altijd al service en producten van hoge kwaliteit geweest,” zegt Steven Claus, die het bedrijf in 2020 overnam samen met zijn zoon Jonas. “Die elementen willen we sinds de overname verder ontwikkelen, samen met een digitale aanpak van het bestelproces.”

Plug & play

Steven Claus is al meer dan twee decennia werkzaam in de automotive branche, onder andere bij Kroymans in een ver verleden en recenter als remarketing manager bij o.a. Groep Bruyninx en Emil Frey België. Hij kent dus het belang van een optimale service en welke onderdelen en accessoires nuttig zijn voor professionals. “In de aftermarket-sector vind je veel producten van twijfelachtige kwaliteit. Die volstaan misschien voor occasionele gebruikers, maar voor professionals en ook voor de mensen die de accessoires moeten installeren, zijn ze verre van ideaal. Bij Vos Car Electronics zetten we in op producten van hoge kwaliteit, compleet met reverse-engineering om ze meteen inzetbaar en perfect aangepast te maken aan de meest courante voertuigen, en een gedetailleerde installatiehandleiding voor een plug & play aanpak. Door die aanpak, hebben we ook uitstekende contacten met een aantal constructeurs en invoerders, zoals Toyota België, Distrigo (PSA) en Alcomotive, die vaak een beroep doen op ons voor hun accessoires.”

Specifiek voor de bestelwagenmarkt ziet Claus een grote vraag naar camerasystemen om dure parkeerschade en ongevallen te vermijden, track & trace-systemen en steeds vaker bijkomende alarmsystemen en fysieke beveiliging van de laadruimte. “Op dat vlak hebben we een interessante oplossing ontwikkeld met een elektronisch pen-lock die onzichtbaar ingebouwd kan worden in de deuren van bestelwagens,” besluit Claus die samen met zijn leveranciers voortdurend inzet op de ontwikkeling van nieuwe producten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo