Van Moer Logistics kiest al 7 jaar voor iOnLogistics [Advertorial]

De iTOS so­ftwareoplossing van iOnLogistics is een order2cash tool die ideaal is voor 3PL en 4PL service providers en voor bulk en break bulk terminals. Zij kunnen alle types magazijnactiviteiten en transporten, van inbound tot outbound, plannen, rapporteren en factureren. Het programma is uniek in het beheer van alle activiteiten die toegevoegde waarde opleveren. Joris Emanuel, IT-manager bij Van Moer Logistics werkt al 7 jaar intensief samen met iOnLogistics en getuigt vanuit de praktijk.

Voor Van Moer Logistics behandelt iTOS vooral goederen als papier, staal, melkpoeders, chemicals, CNC-machines, vochtabsorberende polymeren, enz. De software verwerkt verschillende stockagehoedanigheden: van bags, big bags, IBC’s tot palletten, jerrycans of coils. In de beginfase van de samenwerking waren het vooral de medewerkers van iOnLogistics die de migratie van de klanten van Van Moer op zich namen.

Joris Emanuel: “Nadien werd een team van key-users binnen ons bedrijf getraind. Zij voeren de migraties nu zelfstandig door. iOnLogistics begeleidt ons alleen nog bij de integratie van nieuwe klanten met complexe flows. 90% van onze klanten is vandaag gemigreerd.”

Blokkeren en vrijgeven van goederen

Onder de digitalisatie van onze orderflow valt ook het blokkeren en vrijgeven van goederen. Vooral voor voeding en hygiëne gerelateerde goederen is dat in functie van het resultaat van de labotesten zeer belangrijk, zodat bijv. bij een negatief resultaat geen enkele pallet het magazijn verlaat.” iOnLogistics zorgt ook voor een realtime terugmelding van wat er effectief gelost of geladen werd in vergelijking met wat de klant vooropgesteld heeft. Zo wordt het stocksysteem van de klant up to date gehouden.

Correcte stockbewegingen voor Value Added Services

De VAS-module van iTOS gebruiken we voor het herverpakken van goederen. Met één operatie worden goederen uit stock gehaald en ook terug op stock genomen. iTOS heeft dus geen twee bewegingen nodig (een lading voor het bulkproduct dat uit stock gaat en een lossing voor de herverpakte goederen), zodat er geen goederen zomaar kunnen ‘verdwijnen’. iTOS controleert ook steeds het in- en out-gewicht. Daar mag geen grote afwijking tussen zijn.”

Met de douanemodule van iTOS registreert Van Moer Logistics alle douanegegevens, zoals status, documenttype, -nummer, waarde…: “Bij douanecontroles kunnen we snel de historiek van de douanegoederen nagaan en zien hoe ze douanetechnisch verder verwerkt werden.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo