Webtrans: alles onder een dak… en digital

Webtrans is een slim platform voor transportbeheer met een unieke aanbod: zowel de logistieke dienstverlener als de verlader vinden er alles wat zij nodig hebben voor hun digitale transformatie. De basis is een geavanceerde vrachtenbeurs, maar daarop worden verschillende (digitale) diensten geënt zoals tendering, TMS, e-CMR en inning van facturen. Meer dan 10.000 bedrijven doen een beroep op de diensten van Webtrans.

Webtrans is in 2017 in Spanje opgericht door twee professionals uit het transport en de logistiek. “We voelden aan dat de sector moet digitaliseren en dat het sneller zou gaan als we oplossingen aanreiken waarmee de bedrijven onmiddellijk kunnen inzien dat de digitale omslag voor hen nuttig en rendabel is. Die oplossingen bieden we aan op ons platform Webtrans”, zegt CEO Mario Taets.

“De fundering is een vrachtenbeurs, maar deze onderscheidt zich door het feit dat ze zich niet alleen tot het wegvervoer richt, maar ook tot de pakjes, de zeevracht, de luchtvracht en binnenkort ook het spoorvervoer. Deze werd in 2018 eerst in Spanje gelanceerd, onder meer omdat we voor deze eigen ontwikkelde technologie nauw samenwerken met de universiteit van Granada. Inmiddels zijn we in het Zuiden en het Noordwesten van Europa actief”, verduidelijkt Mario Taets.

Webtrans begon snel met het aanbieden van aanverwante diensten, zoals cargo-pooling en het combineren van trajecten, tracking & tracing, het natrekken van de solvabiliteit van bedrijven, tendering, TMS en dergelijke meer. “De rode draad doorheen deze  diensten is dat ze digitaal zijn en dat alle nodige documentatie elektronisch is. Onze administratieve module koppelt bijvoorbeeld een track & tracesysteem aan een – gratis – digitale vrachtbrief. Die e-CMR is dan weer gekoppeld aan onze fi nanciele module Fast Payment”, vertelt Mario Taets.

“Tegen een kleine vergoeding betaalt Webtrans de factuur van de vervoerder binnen de 48 uur en zorgt het zelf voor de inning ervan. Voor de vervoerder is Fast Payment zeer interessant, omdat zijn liquiditeiten op peil blijven”, voegt hij toe. Volgens Mario Taets speelt artifi ciele intelligentie een grote rol in de diensten die op het Webtrans-platform worden aangeboden. “Maar ook het feit dat we een ‘open source’- platform zijn. Met TMS, bijvoorbeeld, kan de vervoerder of expediteur venuit eender welk apparat de toegewezen vrachtorders en e-CMR’s bekijken, facturen genereren en verzenden. Ons platform integreert dus al het werk in een tool”, zegt hij tot slot.

 


WEBTRANS IS UNIEK

WEGENS…

  • 100 % digitaal
  • Cargo-pooling
  • Gratis e-CMR
  • Fast Payment (inning van facturen)
  • AI-gebaseerde diensten

e-webtrans.cominfo@ewebtrans.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo