Dachser schakelt over op megatrailers

Bij de aanschaf van nieuwe opleggers in Duitsland kiest Dachser sinds april 2021 uitsluitend nog voor de zogenaamde megatrailers. Dankzij hun grotere laadruimte – ondanks de gelijke lengte en breedte – zijn ze zuiniger en besparen ze meer brandstof dan standaard trailers, vooral op lange trajecten.

De zogenaamde megatrailers hebben dezelfde lengte en breedte als een standaard trailer en hun totale hoogte blijft onder de vier meter, de maximaal toegestane voertuighoogte in Duitsland. Zij beschikken echter over een extra binnen hoogte van 20 centimeter, aangezien de laadruimte zich iets minder dan 100 centimeter boven het wegdek bevindt. Dit resulteert in een totaal van 8 kubieke meter meer laadruimte. Bij dubbeldekslading biedt een megatrailer plaats aan 67 europallets. Daarmee komt hij in de buurt van de capaciteit van een combinatie met twee wisselbakken, die vijf palletplaatsen meer biedt.

De volledige ombouw van de Duitse vloot moet in 2027 voltooid zijn, met in totaal zo’n 680 nieuwe megatrailers. In de 24 andere Europese landen waar Dachser met de business unit European Logistics vertegenwoordigd is, zal de vervanging in de komende jaren ook van start gaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo