Goede cijfers bij Volkswagen Commercial Vehicles in eerste jaarhelft

Volkswagen schrijft terug zwarte cijfers in de eerste helft van het jaar. Ondanks de aanslepende corona- en chipcrisis leverde het 205.000 voertuigen aan klanten (+25,4%), goed voor een omzet van 5,3 miljard euro en een winst van 87 miljoen. In de eerste helft van vorig jaar was dat nog een verlies van 334 miljoen euro.

Vooral de vraag naar de Multivan, Transporter en Crafter steeg. De T-reeks was goed voor 95.000 voertuigen (+54%), en de Crafter voor 35.000 (+43%). De nieuwe Caddy bleef met 50.000 voertuigen net onder het volume van de eerste helft van 2020. Volgens Volkswagen Commercial Vehicles is dat te danken aan de modelwissel en het nijpende tekort aan chips. De Amarok, die nog in Argentinië gebouwd wordt voor niet-Europese markten (vooral Australië en Zuid-Amerika), was goed voor 24.000 stuks. Tot slot zag het merk ook een stijging in de vraag naar zijn California camperreeks, met +40% voor de T6.1 California en een verdubbeling voor de op de Crafter gebaseerde Grand California.

Ondanks de positieve cijfers blijft de situatie moeilijk volgens Carsten Intra, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen Commercial Vehicles “De toeleveringsmarkt is nog altijd onzeker, de coronapandemie is verre van verslagen en we zien grote verschillen in onze verkoopregio’s wereldwijd.” Toch verwacht Intra dat de resultaten voor het volledige jaar positief zullen zijn.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo