Innovatief opslagsysteem voor waterstof bij Hyzon

De Amerikaanse constructeur van waterstofaangedreven vachtwagens Hyzon heeft een nieuw systeem ontwikkeld voor de opslag van waterstof. Dat weegt een stuk minder dan de huidige systemen en zou ook de productiekost van de voertuigen verlagen.

Het nieuwe opslagsysteem bestaat uit een metalen frame met geïntegreerde composietmaterialen, dat een variërend aantal (vijf tot zeven of zelfs tien met een aangepast design) waterstoftanks kan bevatten. Die combinatie zou zorgen voor 75% minder componenten, een gewichtsbesparing van 43% en een kost van het opslagsysteem die 52% lager ligt. Het systeem zal zowel in de Amerikaanse fabriek van Hyzon geproduceerd worden, als in de fabriek in het Nederlandse Groningen. Hyzon hoopt het onder licentie ook te kunnen aanbieden aan andere constructeurs.

Het nieuwe opslagsysteem is nu al gemonteerd in testvoertuigen in Europa en zal naar verwachting in alle Hyzon voertuigen ingebouwd worden vanaf het vierde kwartaal van dit jaar.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo