Overstromingen: transporteurs en logistiekers, we hebben jullie nodig!

De uitzonderlijke overstromingen die ons land op 15 en 16 juli 2021 troffen, hebben tot ongeziene noodsituaties geleid. Daarom worden er op het terrein steeds meer initiatieven genomen om de slachtoffers voedsel, kleding en eerste levensbehoeften te bezorgen. De transport- en logistieke sector steekt de hand uit om de hulpdiensten te ondersteunen.

Onder impuls van Bernard Piette, gedelegeerd bestuurder van Logistics in Wallonia, bundelen VIL, LiW en de drie transportfederaties UPTR, TLV en Febetra hun krachten en lanceren een oproep aan hun leden. Het doel is transport- en logistieke bedrijven uit te nodigen hun transport- en/of logistieke capaciteit ter beschikking te stellen van de hulpdiensten en burgerinitiatieven zodat zij zo snel mogelijk hulp kunnen leveren. Vooral aan frigovervoer en opslag van levensmiddelen is er een grote nood.

Om hieraan tegemoet te komen wordt de Logimarket-website, die door VIL werd ontwikkeld, aangepast. Deze website, die eerder in het kader van de Covid-pandemie werd gelanceerd, maakt het mogelijk logistieke diensten te bekijken die bedrijven bereid zijn ter beschikking te stellen.

Elke onderneming die dit wenst, wordt verzocht een account aan te maken en vervolgens een aanbod te plaatsen met vermelding van:

  • De aard van de verleende dienst (vervoer of opslag);
  • De kenmerken van deze diensten (met name temperatuurcontrole);
  • De actieradius van deze diensten (bv. 50 km rond Aalst);
  • De duur gedurende welke deze diensten beschikbaar kunnen worden gesteld.

De transport- en logistieke sector hoopt op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de collectieve inspanning om de slachtoffers, die zojuist alles hebben verloren, te hulp te komen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo