Twee extra middelbare scholen organiseren opleiding vrachtwagenchauffeur

Om het stijgende vrachtwagenchauffeurstekort tegen te gaan, zet het Sociaal Fonds Transport & Logistiek (SFTL) met de steun van de Belgische transportfederaties in op het aantrekkelijker maken van de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Het doet dat onder andere via middelbare scholen. Twee nieuwe scholen stappen nu mee in het project: Don Bosco Haacht en GO! Siba in Aarschot.

De twee bijkomende instellingen brengen het totaal op 11 middelbare scholen die financiële en operationele ondersteuning krijgen van het SFTL voor het inrichten van de opleiding vrachtwagenchauffeur vanaf volgend schooljaar (september 2021). De opleiding staat open voor leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar. Het SFTL stelt hen opleidingsvoertuigen ter beschikking en zorgt ervoor dat deze opleidingen praktisch (en financieel) mogelijk worden en blijven. Het SFTL helpt hen ook om te netwerken met transportbedrijven rond het opzetten van stages, bedrijfsbezoeken, en andere initiatieven…

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo