Van Moer en Molenbergnatie gebruiken als eerste SCR oplossing van T-Mining

Sinds 2020 heeft de Antwerpse startup T-Mining de Secure Container Release oplossing uitgerold in de haven van Antwerpen. Dit komt rederijen, expediteurs, transporteurs en terminals ten goede. Van Moer en Molenbergnatie gebruiken als eerste de SCR oplossing die eenvoudig integreert met het Transport Management Systeem Go4TMS van Go4Logistics. Het container release proces veroopt bovendien volledig automatisch.

Stella Melis, SCR product owner bij T-Mining: “Secure Container Release maakt gebruik van blockchain technologie om de pincode te vervangen door een digitale token. Denk daarbij aan een estafettestokje dat wordt doorgegeven tussen de rederij, de expediteur en de transporteur en waarbij uiteindelijk de terminal de container vrijgeeft aan de juiste chauffeur. Met de SCR API kunnen spelers zoals Van Moer en Molenbergnatie dat proces nu automatiseren.”

Joris Emanuel, IT manager bij Van Moer, is alvast heel enthousiast: “Dit betekent opnieuw een concrete stap voorwaarts qua digitalisatie en veiligheid van onze container behandeling. Door te automatiseren verhoog je de veiligheid van de keten. Elke manuele stap betekent immers een veiligheidsrisico. En uiteraard bespaar je ook veel tijd: er moeten minder gegevens worden ingevuld en overgetypt, wat de kans op fouten drastisch vermindert.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo