Zes tips om de levensduur van uw banden te verlengen

Met zijn SmartLife Solutions zorgt Hankook Tire ervoor dat zijn banden een lange levensduur hebben en bijzonder geschikt zijn voor herprofilering en loopvlakvernieuwing. Als wagenparkbeheerder kunt u het meeste uit deze kwaliteitsbanden halen door een paar eenvoudige recepten toe te passen.

  • Controleer de bandenspanning of laat deze zeer regelmatig controleren. Een simpele visuele controle elke dag is een goed begin. Banden met een te lage of te hoge spanning verbruiken meer brandstof en gaan minder lang mee.
  • Controleer regelmatig de slijtage van uw banden. Zo kunt u abnormale of onregelmatige slijtage in een vroeg stadium opsporen. Op deze manier beschermt u uw hoogwaardige Hankook karkassen. Abnormale of ongelijkmatige slijtage kan worden veroorzaakt door verkeerde belading, slechte uitlijning van de wielen of te lage of te hoge bandenspanning. Wij raden aan uw wagenpark 3-4 keer per jaar te controleren, naast onderhoud en technische keuring.
  • Controleer de diepte van de groeven in het loopvlak. Uw band is zuiniger naarmate de diepte afneemt, maar te weinig diepte is schadelijk voor het karkas.
  • Verwissel uw banden tijdig en, indien aanbevolen door Hankook en uw bandenpartner, verander de rijrichting. Dit zal ongelijkmatige slijtage van het loopvlak voorkomen.
  • Laat de wielen eens per jaar opnieuw uitlijnen. Verkeerde uitlijning is een van de belangrijkste oorzaken van ongelijkmatige slijtage van het loopvlak.
  • Vermijd overbelasting op elke as, aangezien de gewichtsverdeling van grote invloed is op de levensduur van karkassen.

 

Als u deze basistips toepast en documentatie opbouwt rondom het gebruik van uw truckbanden, verlengt u de levensduur van uw Hankook-banden en geniet u langer van hun uitstekende prestaties tot de eerste herprofilering en vervolgens de eerste SmartLife Solutions-loopvlakvernieuwing. Zo’n vernieuwing kost 30-50% minder dan een nieuwe band, maar kan de levensduur van een band tot viermaal verlengen. Een oplossing die besparing combineert met respect voor het milieu!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo