Britse overheid test DAF LF Electric

In het Verenigd Koninkrijk zal de overheid de transportsector helpen de overstap naar elektrische trucks te maken door zelf 20 DAF LF Electric voertuigen in te zetten. Private en publieke ondernemingen zullen de resultaten van deze tests en de analyse daarvan via een interactieve website kunnen raadplegen.

Het project wordt geleid door de ‘Government’s Department for Transport’ (DfT): de elektrische trucks worden voorzien van ‘data loggers’ om vervoerders te helpen inzicht te krijgen in de kosten en overwegingen bij de inzet van ‘zero emission’ voertuigen. De praktijkproef start deze zomer met 20 DAF LF Electric, waaronder 11 voor de ‘National Health Service’. De overige negen voertuigen gaan naar verschillende locale overheden en worden gebruikt voor het ophalen van restproducten die gerecycled kunnen worden en voor het bevoorraden van scholen.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo