Britse overheid test DAF LF Electric

In het Verenigd Koninkrijk zal de overheid de transportsector helpen de overstap naar elektrische trucks te maken door zelf 20 DAF LF Electric voertuigen in te zetten. Private en publieke ondernemingen zullen de resultaten van deze tests en de analyse daarvan via een interactieve website kunnen raadplegen.

Het project wordt geleid door de ‘Government’s Department for Transport’ (DfT): de elektrische trucks worden voorzien van ‘data loggers’ om vervoerders te helpen inzicht te krijgen in de kosten en overwegingen bij de inzet van ‘zero emission’ voertuigen. De praktijkproef start deze zomer met 20 DAF LF Electric, waaronder 11 voor de ‘National Health Service’. De overige negen voertuigen gaan naar verschillende locale overheden en worden gebruikt voor het ophalen van restproducten die gerecycled kunnen worden en voor het bevoorraden van scholen.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

De Nieuwe Generatie DAF Trucks – Transport & VAN.TV 52

Net voor de zomer zette DAF de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Ze vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo