DHL Express bestelt elektrische vrachtvliegtuigen

DHL Express heeft als eerste 12 Alice eCargo-vrachtvliegtuigen besteld heeft bij het Amerikaanse Eviation. Daarmee wil het een duurzaam elektrisch luchtvaartnetwerk uitbouwen voor zijn expressdiensten. Het volledig elektrische vliegtuig van Eviation is klaar voor zijn eerste vlucht later dit jaar.

Naast lokaal uitstootvrij zijn de elektrische vliegtuigen van Evation ook kostenefficiënter. De Alice kan door slechts één piloot bestuurd worden en een gewicht van 1.200 kg dragen. De oplaadtijd per vlieguur bedraagt 30 minuten of minder en het maximale bereik is zo’n 815 kilometer. Het vliegtuig kan ook opgeladen worden tijdens het laden en lossen, wat voor minder tijdverlies zorgt en het mogelijk maakt om de strakke schema’s van DHL na te leven. De elektrische motoren hebben bovendien minder bewegende onderdelen, wat de betrouwbaarheid verhoogt en de onderhoudskosten drukt.

Tegen 2030 zal de DHL-groep in totaal 7 miljard euro geïnvesteerd hebben in maatregelen tegen de CO2-uitstoot. Dit geld zal voornamelijk gaan naar de elektrificatie van de vliegtuigen voor last mile delivery, naar duurzame brandstof en klimaatneutrale gebouwen. Tegen 2050 wil DGHL uitstootvrij opereren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo