Europese première Ford E-Transit in Birmingham

Op het lichte bedrijfsvoertuigensalon van Birmingham beleeft de 100% elektrische Ford E-Transit zijn Europese première. Ook zijn prijs werd bekendgemaakt, zij het voor de Britse markt. Daar moet hij minstens 42.000 pond (net geen € 49.000) kosten exclusief BTW. De orderboeken openen in oktober.

De Ford E-Transit is de eerste 100% elektrische bestelwagen van Ford. Hij is standaard uitgerust met een 68 kWh grote batterij die moet zorgen voor een WLTP-rijbereik tot 317 km. Hij wordt aangedreven door een elektromotor die 430 Nm koppel levert en een maximumvermogen van 135 kW of 198 kW. DC snelladen kan met een vermogen van 115 kW, waardoor het batterijpakket van 15 naar 80% geladen wordt in 34 minuten. Volledig opladen aan een (driefasig) 230V stopcontact kan volgens Ford in 8 uur.

SYNC 4

De E-Transit is het eerste lichte bedrijfsvoertuig van Ford dat uitgerust kan worden met het nieuwe SYNC 4 infotainmentsysteem van het merk. Dat maakt gebruik van cloud-based technlogie voor verbeterde navigatie en POI-integratie, waaronder oplaadpunten onderweg. Daarnaast wordt de Transit voorzien van een reeks (al dan niet optionele) veiligheidssnufjes, vooral in de Trend uitvoering (die boven het ‘Base’ uitrustingsniveau komt), met onder andere standaard Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Departure Warning en Lane-Keeping Aid.

De E-Transit zal beschikbaar zijn in 25 varianten, met onder andere gesloten bestelwagens in verschillende afmetingen, double cab-versies en chassis-cabine uitvoeringen. Met een MTM van 3,5 of 4,25 ton biedt hij een laadvermogen tot 1.758 kg.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo