Katleen Hemels (All Exeptional): “De jeugd deugt wél”

Ontelbare vacatures in de transportsector raken niet ingevuld. In de “war for talent” trekken ze bij All Exeptional de kaart van de jeugd. De transportfirma uit Drogenbos is een gevestigde waarde in het machine transport en uitzonderlijk vervoer. Gespecialiseerd transport vraagt gekwalificeerd personeel. De rekrutering van beroepschauffeurs blijkt een heuse klus te zijn onder meer door de lage instroom aan nieuwe chauffeurs op de arbeidsmarkt en de vergrijzing ervan. Blijven zoeken naar het schaap met 5 poten heeft geen zin, legt Katleen Hemels uit, Personeelsverantwoordelijke bij All Exeptional.

“Onze firma heeft besloten om de focus te leggen op de aanwerving van jong talent. Zo werd er vorig jaar een jongerentraject opgestart, het biedt de kans aan jonge kandidaten met rijbewijs B om bij ons een loopbaan uit te bouwen als chauffeur. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met de 20 jarige Jordy uit Tollembeek. Jordy behaalde een technisch diploma in elektriciteit, maar hij zag het niet zitten om dit werk dagelijks te doen. Hij groeide op in een boerderij waar hij met de tractor reed en andere landbouwvoertuigen bestuurde. Hij ging ook vaak mee met de vrachtwagen van zijn vader, die veehandelaar is, en zijn broer, die al enkele jaren bij ons werkt. Toen Jordy bij ons startte vorig jaar had hij enkel een rijbewijs B. Hij kreeg een interne opleiding voor het laden en lossen van allerlei machines zoals heftrucks, hoogwerkers, verreikers, de ladingzekering ervan en behaalde zijn C-rijbewijs en VCA diploma. Jordy werd ingezet bij verschillende van onze klanten om een zo breed mogelijke ervaring op te doen.

Als jonge vrachtwagenchauffeur ligt de uitdaging er in je plan te leren trekken met het zoeken naar de weg, daar heeft hij in Brussel zeker mee afgezien. Maar hij heeft hier veel uitgeleerd. “Ik werk nu 1 jaar bij All Exeptional en heb ondertussen ook mijn CE rijbewijs mogen behalen. Te kunnen rijden met de oplegger, dat is zeker iets waar ik naar uitkijk om te kunnen doorgroeien als chauffeur in het zwaar uitzonderlijk vervoer. Maar de zaakvoerder Erwin Hemels zei me bij het begin van de samenwerking al lachend, leer eerst met een kruiwagen rijden en dan zien we wel verder. Het is een leuke job maar vermoeiend, ik begin vaak om 3 uur s ’nachts te werken en maak lange dagen. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom veel van mijn leeftijdsgenoten niet staan te springen voor zulke jobs. Hier ben je geen nummer, er heerst een familiale werksfeer, ik leer alle dagen bij van collega’s en ook van de zaakvoerder Erwin, hij weet wat het is om chauffeur te zijn. De goede verdienste, de werkzekerheid en de doorgroeimogelijkheden maken van mij een tevreden werknemer.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo