LCV-markt doet het niet goed in juli

In vergelijking met juni vorig jaar werden er afgelopen maand 39,9% minder lichte bedrijfsvoertuigen ingeschreven. Ook in vergelijking met juni 2019, een ‘normaal’ jaar, krimpt de markt met 39,5%. Over de eerste 7 maanden van dit jaar is de balans wel nog positief, met een stijging van 12,4% ten opzichte van dezelfde periode in een moeilijk 2020.

In het totaal werden er in de maand juli van dit jaar 4.077 lichte bedrijfsvoertuigen ingeschreven. Volgens invoerdersfederatie Febiac is de voornaamste reden voor de tegenvallende cijfers het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Dat zorgt voor vertragingen in de productie en dus ook de leveringen van nieuwe voertuigen. Die schaarste werd de voorbije maanden gecompenseerd door sterke cijfers op de tweedehandsmarkt (en prijsstijgingen op die markt). Op de inschrijvingscijfers van de tweedehandsmarkt van de maand juli is het nog even wachten.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo