Maersk verbindt Vietnam met Luik voor Decathlon

De Deense logistieke operator Maersk heeft zijn eerste bloktrein tussen de Vietnamese stad Hanoi en Luik in gebruik genomen. De 23 containers van 40 voet zijn gevuld met producten voor de sportdetailhandel Decathlon.

De trein vertrok op 29 juli uit Hanoi en de reis zal naar verwachting tussen 25 en 27 dagen duren, met een tussenstop in Zhengzhou, China. Eenmaal in Luik zullen de goederen worden overgeladen op vrachtwagens en worden vervoerd naar hun eindbestemming, twee distributiecentra van Decathlon in Dourges en Rouvignies in Frankrijk.

Volgens Maersk en Decathlon is deze nieuwe spoorlijn tussen Azië en Europa een antwoord op de verstoring van bepaalde bevoorradingsketens als gevolg van het tekort aan containers enerzijds en het gebrek aan capaciteit op bepaalde scheepvaartlijnen anderzijds. Maersk is daarom van plan om voor het einde van het volgende kwartaal nog drie soortgelijke lijnen naar Europa te lanceren.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo