Schenk gaat onder Franse vlag

Het Franse fonds Argos Wityu heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse transportgroep Schenk. De broers Harry en Arjan Schenk behouden een minderheidsbelang en zullen het bedrijf blijven leiden tot een opvolger is aangewezen.

De Schenk Groep bestaat sinds 1925 en heeft vandaag een omzet van meer dan 200 miljoen euro in drie landen (Nederland, België en Duitsland). Samen met haar verschillende dochterondernemingen stelt de groep 1.600 mensen tewerk en exploiteert zij een wagenpark van 900 voertuigen. België wordt een steeds belangrijker onderdeel van de groep: sinds de overname van Thys Tanktransport in 2018 is België de uitvalsbasis voor het transport van vloeibare levensmiddelen en veevoeders. Deze divisie werd in mei nog versterkt door de overname van Eikelenboom, die ook een dochteronderneming in België had. Momenteel vertegenwoordigen deze activiteiten een jaarlijkse toegevoegde waarde van 5,5 miljoen euro met een vloot van 150 voertuigen. Schenk heeft in België ongeveer 220 mensen in dienst.

Harry en Arjan Schenk, gaven het volgende commentaar op de transactie: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij in Argos Wityu een sterke partner hebben gevonden die ons kan helpen ons leiderschap te versterken en te profiteren van de huidige marktconsolidatie. Wij bevinden ons in een unieke positie om de energietransitie en de daarmee gepaard gaande investeringen aan te pakken. Met de steun van Argos willen we de komende jaren verder investeren in de duurzaamheid van onze vloot en onze klanten de servicekwaliteit bieden die ze van ons gewend zijn. Wij zijn verheugd dat wij samen met Argos Wityu, het managementteam en al onze medewerkers deze volgende stap in de ontwikkeling van ons familiebedrijf kunnen zetten”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo