Brussel lanceert premie voor fietslogistiek

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een premie voor Brusselse bedrijven die een cargofiets willen kopen. Het gaat voor kleine en middelgrote bedrijven om een premie tot maximum 4.000 euro per cargofiets en 2.000 voor een fiets met aanhanger.

Het Gewest startte vorig jaar met het Cairgo project om het gebruik van cargofietsen te promoten, en kreeg daarvoor Europese steun. Uit dat project vloeien nu ook de subsidies voort. Bedrijven kunnen per jaar tot 12.000 euro steun ontvangen voor de aankoop van cargofietsen voor professioneel gebruik, met een maximum van 20.000 euro tegen midden 2023, wanneer het project afloopt. Er is een totaal van 500.000 euro aan steun voorzien, waarvan 80% via de EU gefinancierd wordt.

Met de subsidie voor cargofietsen wil Brussel een duurzame vorm van logistiek stimuleren en zo de verkeersdruk, luchtkwaliteit en het geluidscomfort verbeteren.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo