Clean Motion Re:volt voor last-mile delivery op zonne-energie

Het Zweedse elektrische voertuigbedrijf Clean Motion stelt zijn Re:volt voor, de volgende generatie elektrische bestelwagens van het bedrijf. Speciaal ontworpen voor goederendistributie in steden, laadt hij automatisch op met behulp van de zon. Het is de bedoeling dat de productie in het najaar van 2022 van start gaat.

Het concept van de Re:volt is zeer eenvoudig en functioneel, en dankzij de modulaire constructie kan de auto gemakkelijk worden geconfigureerd volgens de wensen van de klant. In het dak zitten zonnepanelen verwerkt die zijn rijbereik verhogen. “Wij zijn niet de enigen die zonnepanelen in auto’s integreren. Wat ons uniek maakt is de energie-efficiëntie van onze auto’s, zodat het zonnedak ze zelfvoorzienend kan maken. Het betekent ook dat we met slechts 40 kg batterijen een bereik van 280 km kunnen bieden, wat geschikt is voor noordelijke breedtegraden waar de zon geen betrouwbare energiebron is,” zegt Göran Folkesson, CEO van Clean Motion.

Re:volt zal eind 2022 gecommercialiseerd worden. Het is momenteel op zoek naar bedrijven met uiteenlopende transportbehoeften om samen te werken en de uiteindelijke details van het platform op maat te maken. Het doel is een totaalaanbod te creëren voor klanten op de Europese transportmarkt. Zoals met Zbee, is het plan om Re:volt aan te bieden voor lokale productie onder licentie in opkomende markten over de hele wereld.

Re:volt in cijfers:

Afmetingen: 3000 x 1400 x 1700 mm (LxBxH)

Leeggewicht: 250 kg

Maximaal gewicht: 700 kg

Laadvolume: 2500 liter

Maximale levensduur batterij: 70-280 km

Maximale actieradius met zon: tot 130 km/dag, afhankelijk van geografische positie

Prijs: vanaf € 9000

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo